img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Culoarea albastru pe pereti!

Culoarea albastru pe pereti!

Pentru oricine dintre noi, care a avut o escapada in zonele tropicale pentru odihna si relaxare cunoaste efectul calmant al apei albastre… Albastrul este culoarea cerului extins, superbelor oceane si aducerea ei in casa este relaxanta.

dizain interior
dizain interior

De la turcoazul stralucitorul  pana la cel mai profund albastru de cobalt, ne face sa ne simtim in interiorul casei ca intr-o oaza.  Este o culoare linistita, pe care o vedem peste tot, cerul, apa si marea. Designerii iubesc culoarea albastra si il utilizeaza in designul interior, fiind o culoare foarte populara.

dizain interior
dizain interior

Culorile, modelele si materialele sunt variabile in amenajari interioare. Daca gasim o camera fara caracter, neinteresant cu ajutorul culorilor putem inveseli. De ce sa nu experimentam si efectele culorii albastre?

Unde putem folosi culoarea albastru?

Haideti sa vedem cateva sugestii.

Peretii albastrii sunt ideale in dormitoare, birouri, bai, sali de recuperare, si meditatii, dar nu este recomandat pentru restaurante si club-uri.

dizain interior
dizain interior

Albastru este culoarea preferata de barbati. Peretii vopsiti in albastru creaza un sentiment de proaspat, o atmosfera de liniste, dar, in acelasi timp si extinde spatiul perfect.

Albastrul in baie este relaxant, peretii vopsiti in albastru pal ne face sa ne simtim una cu natura. Intr-o bucatarie, unde mobilierul si peretii sunt albastrii, asociat cu alb, maro creaza o atractie puternica. Pentru camere mici din casa putem folosi turcoazul pentru a aduce lumina naturala si de a face camera mai vesela.

Oricare este stilul preferat- turcoaz in combinatie cu negru, alb sau chiar roz- creaza o surpriza vizuala spatilui in care este utilizat. In camere de copii, albastrul nu este doar pentru camera de baieti, ci este utilizat in centre de copii pentru a creste imaginatia si creativitatea copiilor.

dizain interior
dizain interior

Ne place sa dormim in nori? Culoarea albastra este foarte popular in dormitoarele moderne, datorita efectului de liniste. Orice camera in care utilizam culoarea albastra ne face sa ne simtim mai calmi, mai odihniti. Daca ne-am decis sa utilizam culoarea albastru mai inchis pe pereti, atunci accesoriile utilizate sa fie intr-o culoare mai deschisa sau chiar alba.

Combinatia de albastru si alb va crea relaxare si calm in camera. Acest tip de combinatie de culori necesita intotdeauna sa luam in considerare alte elemente care exista in camera, cum ar fi scaune, mobilier, rame foto de familie atarnate pe pereti, etc.

Folosite de obicei doar atunci, cand cream stilul marinar, in combinatie cu rosu.  Pozele sunt pentru cei sceptici…

Cititorule ale articolelor publicate de constructii24.ro folosesti culoarea albastru in oricare dintre interioarele tale? Spune-ne daca ai folosit ca o culoare pe pereti sau varianta de accesorii??

Sursa poze:http://www.slim69.com/images/Modern-White-Blue-Living-Room-Inspiration.jpg

http://homeklondike.com/wp-content/uploads/2011/03/5-modern-living-rooms-ideas-blue.jpg

http://fancycribs.com/31474-40-friendly-and-fresh-blue-interior-designs.html

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar