img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Copii / Covoare potrivite pentru camera copiilor

Covoare potrivite pentru camera copiilor

Amenajarea camerei copiilor poate fi o adevarata provocare pentru ca este necesar sa alegeti culorile, piesele de mobilier, covoarele si decoratiunile. Stilul de amenajare pentru care optati trebuie sa fie in concordanta cu restul casei, dar si cu sexul copilului.

covor pentru camera copiilor
covor pentru camera copiilor

Pentru o camera de baieti, culorile cele mai potrivite sunt cele mai reci (albastru, verde), pe cand pentru fete puteti alege nuante mai calde (rosu, roz, galben, portocaliu). Covoarele din camera nu sunt cel mai important element de care trebuie sa tineti seama, insa este ceva ce trebuie sa luati in considerare. V-am pregatit cateva idei grozave de covoare pentru a-l alege pe cel mai potrivit.

Tema muzicala in camera copiilor

covor pentru camera copiilor
covor pentru camera copiilor

Covoarele cu tema muzicala sunt potrivite atat pentru baieti, cat si pentru fetite, mai ales in cazul in care acestia sunt pasionati de muzica. Ca si idee, puteti alege un covor cu un portativ, cu note muzicale, cu instrumente sau chiar cantareti. Puteti opta si pentru covoare cu forme mai speciale, ca o chitara, un pian, in loc de formele obisnuite de patrat sau oval. Lasati imaginatia sa curga si optati pentru cele mai creative modele.

Personaje preferate

Fiecare copil are un personaj sau un erou pe care il prefera sau care il iubeste. La fetite poate fi vorba de Barbie, Alba-ca-Zapada, Cenusareasa, iar la baieti Spiderman, Ben Ten, Batman. Aceste covoare sunt printre cele mai indragite de copiii pana la varsta de 10-11 ani, care inca urmaresc desenele animate.

Covoare interactive

covor pentru camera copiilor
covor pentru camera copiilor

Copiii adora orice fel de joc, indiferent de varsta lor, de aceea, este un element pe care puteti sa il luati in considerare. Atunci cand alegeti covorul pentru camera copilul dvs. optati pentru un model care are incorporat un joc real. De exemplu, gasiti un covor care sa aiba desenat pe el sotronul, un joc de sah, table, un labirint, un oras cu strazi ce pot fi parcurse cu masinutele de jucarie.

Alegerea covorului pentru camera nu tine atat de stilul de amenajare a casei, cat si de personalitatea copilului si de pasiunile sale. Optati pentru lucruri care ii plac, il motiveaza si ii ofera o stare de bine.

Sursa poze:

http://homesickdesigns.com/wp-content/uploads/2010/12/Around-the-Block-Educational-Themed-Carpet-and-Rug-for-Kids-Room-by-STAINMASTER-800×365.jpg

http://1decor.net/imagination-child-carpets/

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar