img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Cele mai interesante locuri de joaca ale lumii

Cele mai interesante locuri de joaca ale lumii

Cand vedem ce vreme frumoasa esta afara, cu greu mai stam in case, birouri. Abia asteptam terminarea programului sau week-end-ul pentru a iesi in parcuri, la aer curat. Ne imbracam corespunzator, totusi e soare cu dinti … si mergem impreuna cu copii in parcuri, locuri de joaca.

Ce ne poate bucura mai mult decat zambetul de pe chipul copiilor cand se joaca si se simt bine? Am dreptate??

Locurile de joaca cu care eram noi obisnuiti pe vremea cand eram copii, erau echipate cu tobogane, leagane, balansoare, cutii cu nisip … si cam atat.

locuri de joaca
locuri de joaca

Tehnologia a evoluat si azi vedem exemplare din cele mai neobisnuite, care trezesc fantezia oricarui copil din momentul din care l-a vazut.

Fondatorii firmei daneze Monstrum au avut idei extraordinare in aceasta privinta si au lansat pe piata modele din cele mai stralucite si interesante. Dimensiunile acestor locuri de joaca au dimensiuni reale, un design vizual, cu un exterior inspirator care sa atraga copiii, un spate functional cu optiuni cum ar fi : alpinism, alunecare, relaxare, dar si siguranta. Siguranta ne dorim cel mai mult copiilor nostrii.

Sa privim lumea ca pe un loc plin de culoare. Intalnim in viata de zi cu zi baieti carora le place culoarea roz, dar si fete care prefera cataratul pe copaci. De ce sa ne limitam la cutii de nisip, cand copii se pot juca intr-un submarin, un paianjen urias, un melc enorm, o racheta sau un castel de printesa. Fantezia este infinita…..

Locuri de joaca   = copii bucurosi

Enumar doar cateva dintre modele :

 • balena ucigasa
  balena ucigasa

  balena albastra (balena are o lungime de 15 m, 3, 2 m latime si 3 m inaltime, pe exterior este vopsit in albastru-gri, interiorul in roz. Se poate intra prin gura balenei ajungand in stomac sau prin orificiul lateral. Balena inoata pasnic cu oaspetii (copiii) in ocean, printre  alge si rechini, iar copiilor le plac aceste tipuri de provocari. Copiii mai mari se pot urca pe aripioarele si coada giganta a balenei, astfel ascundandu-se de parinti….).

 • serpi uriasi (cu lungimea de 22 m si inaltime de 2.5 m, cu intoarceri, in interiorul sarpelui este un tunel lung, ca un labirint, in care se pot ascunde de ceilalti copii cand se joaca. Exista mai multe intrari si iesiri in sarpe, asa ca trebuie sa fie rapizi pentru a se putea ascunde).
 • castele nesigure
  castele nesigure

  castele  nesigure (sunt alcatuite din 3 castele, au perete de catarare, doua castele sunt legate intre ele cu ajutorul unui pod suspendat. Sub fereastra unui castel este un tobogan).

 • paianjenul urias (masoara aprox. 4 x 7 m, punctul cel mai apropiat de pamant este la 1 m, iar cel mai inalt este la 2 m. Capul este cabina de control, echipat cu 8 ochi  LED-uri spot, oferand o stralucire calda pe timp de noapte, a fost intinsa o coarda de 18 mm grosime intre picioarele paianjenului pentru a permite urcarea. Se poate ajunge in cabina de control si cu ajutorul butoanelor de catarare de pe picioare. Paianjenul a fost realizat astfel incat copii sa poate urca si iesi peste tot).
 • paianjenul si ciuperca uriasa
  paianjenul si ciuperca uriasa

  ciuperca uriasa

 • racheta  si turnul printesei (idea acestei combinatii este de a aborda mintea unei fete cu a unui baiat intr-un loc de joaca comun. Turnul printesei este format din 3 etaje, iar racheta are 2 etaje. Din ultimul etaj al rachetei exista posibilitatea de a se aluneca in jos pe dispozitivul dublu lung de 6 m, impreuna cu un prieten astronaut).
 • racheta si turnul printesei
  racheta si turnul printesei

  avion

 • elefant

… si lista mai poate continua. Cred ca oricare dintre acestea ar fi fost visul meu ca, copil, … acum a devenit realitate.

Locurile de joaca ofera copiilor spatii pentru a testa trucuri de alpinism si de abilitati, se pot catara, in timp ce exista si colturi, camere in care se pot ascunde de ceilalti copii sau daca doresc sa petreaca putin timp singuri.

avion
avion

Scopul principal al locurilor de joaca este de a testa abilitatile copilului la toate nivelele. Multe locuri de joaca au definite o grupa de varsta, pot fi impartite in zone pentru a satisface nevoile specifice varstei.

Care model credeti ca ar fi preferatul copilului dumneavoastra? In care exemplar ar petrece cel mai mult timp copilul? Astept raspunsul dumneavoastra in rubrica comentariu de ma jos.

Sursa poze: http://www.monstrum.dk/

 • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar