img
Home / Dormitor / Culoarea portocaliu in case moderne

Culoarea portocaliu in case moderne

In culoarea portocaliu se scalda minunile lumii : apusul de soare, caisele coapte, dovlecelul adorat … si lista poate continua.  De ce nu ar aduce un plus de culoare si in case moderne ?


Efectele culorii in living

amenajare case moderneEste o culoare curajoasa, tare, electrizanta, emana un sentiment de incredere. Este plin de entuziasm, creativitate, vitalitate, rezistenta, dinamica. Capteaza privirile si are efect intelectual. Combinatia intre culorile rosu si galben rezulta multe nuante, in functie de proportia amestecarii. Fiecare este alta si trebuie sa fim foarte atenti ce alegem. Nuantele prezentate in paletare de culori sunt putin diferite fata de cele pe care l-e primim ca rezultat in urma mixarii in centrele specializate. Pe pereti portocaliul apare mai tare, mai tipator. Din acest motiv este recomandat ca pentru inceput sa accesorizam discret, covor, perdea.

Este o culoare calda, insa daca alegem o nuanta mai inchisa, emana senzatia de apropiere a peretilor. Din acest motiv, daca utilizam pe suprafete mari optic ingusteaza, miscoreaza camera. Daca tinem neaparat la aceasta nuanta, este recomandat sa zugravim doar un perete, pe celelalte pereti sa folosim o culoare mai transparenta, mai palida, astfel mentinandu-se balanta.


amenajare case moderneCuloare caise pastelat

Aproape ca este roz, foarte placut, discret. Este o nuanta feminina, putin mai romantica si este nuanta preferata de domnisoarele de onoare.  Specialistii recomanda sa folosim pe peretele holului, in camera de fete, etc. Poate fi combinat cu verde, maro sau albastru, obtinand un contrast surprinzator de placut.


Terracotta

Aceasta culoare face parte din categoria de portocaliu, se aseamana cu , culoarea de tigla arsa, de la nuanta cea mai deschisa pana la inchis, aproape rosu. Este preferat deoarece este deosebit, fiind culoarea mediteriana, oferind astfel o stare de spirit si stil mediterian (dupamasa de vara, soarele arzator, miros de mare sarata). Privind accesorizarea se potrivesc perfect obiecte de design in stil rustic, dar putem incerca si stilul modern.  Se poate asocia cu material naturale, de exemplu: piatra, lemn.


Portocaliu deschis

amenajare case moderneEste nuanta de trecere intre galben-soare si portocaliu, deoarece contine pigmenti de galben mai mult. Este o culoare foarte calda, arzatoare. Si in case moderne cu stil minimalist putem folosi, aducand astfel un plus de culoare, fericire. Recomandat in camera de copii si tineret.


Portocaliu salbatic

Este o nuanta tipatoare, puternica, aproape lumineaza cu neon. Din aceste motive nu emana senzatia de calm, liniste. Specialistii ne recomanda sa folosim in case cu stil retro.

 


amenajare case moderneMango

Este rezultatul combinarii culorii portocaliu cu putin ciclama, pentru un efect mai moale, mai slab, dar nu este pastel. Daca ne decidem asupra folosirii pe un perete, este preferat ca din timp sa gasim accesoriile potrivite.

 

Care dintre variantele de culoarea portocaliu ai folosi ? Esti dispus sa incerci culori noi pe peretii casei tale?

 

Sursa poza:

http://www.hometone.com/entry/color-glory-orange-shade-makes-your-wall-look-vibrant/

http://www.cityhomeconstructions.com/house-2/the-best-colors-of-houses-interiors/attachment/colors-of-interiors-houses/

http://thekidsroomdecor.com/brightly-painted-kids-room-and-play-room-furniture/orange-and-green-kids-room-decor-ideas-from-we-heart-it

http://housepaintingtips.net/wp-content/uploads/2012/06/Orange-Room.jpg

http://www.popfitlife.com/2011/07/friday-favorites.html

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar