img
Home / Dormitor / Ce parere aveti despre rosu in amenajare?

Ce parere aveti despre rosu in amenajare?

Nu putem trece pe langa culoarea rosie. Atrage privirile, iese in evidenta si cu siguranta acea suprafata sau mobilier de culoare rosu ne va ramane intiparita in memorie.  Suntem in cautarea culorii perfecte ale peretilor si imaginatia zboara….

dormitor
dormitor

Rosu are rolul de apropiere, daca avem un perete rosu, pare mult mai aproape. Fiind o culoare puternica, rosu devine dominant si este nevoie ca acest impact vizual sa fie compensat cu o varietate de accesorii mici, colaje, fotografii. Se potriveste foarte bine cu sortiment larg de texturi, de exemplu materiale naturale, cu matase si catifea creaza lux si stralucire.

Rosu este o culoare calda, dramatica si extrem de ofertanta. In combinatie cu alb ofera  liniste, dar de asemenea un estetic indraznet spatiului. Este de obicei o culoare palpitanta si stimulativa, desi unele dintre nuante ar putea fi chiar neutre si confortabile.

 dormitor
dormitor

Rosu atrage atentia si este una dintre culorile preferate ale extrovertitilor. Cea mai stimulativa, dinamica, senzuala culoare. Este imposibil sa nu observam imediat aparenta in locuinta. Nuantele moi, cum ar fi de exemplu rosu zmeura , sunt relaxante, feminine.

 

O pata de accent : rosu

living
living

Aceasta culoare mareste entuziasmul, stimuleaza energia, incurajeaza actiunea si increderea, ofera un sentiment de protectie de la temeri si anxietate. Rosu este mai ales culoarea locuintelor moderne, mai putin folosit in amenajari interioare in stil country. Poate fi utilizata oriunde in casa, in pete mici sau fasii inguste (fie pe pereti, fie pe accesorii-pernute, covoare, perdele, rama de tablouri, obiecte decorative), insa sa fim atenti sa nu utilizam in exces.

Bucataria este sufletul casei si a familiei. O bucatarie rosie inseamna fericire, bucurie. Cu mobilier rosu ne ofera intimidate, relaxare si savoare mancarurilor preparate. Folosit in dormitor, combinatia de alb-rosu ofera personalitate intregii camere, peretele rosu acorda o pata de culoare pentru visele noastre, in combinatie cu alb si ferestre cat mai mari, per total o personalitate usoara, dar vie si energica.

bucatarie
bucatarie

Specialistii in feng-shui ne recomanda sa folosim rosu in cantitati mici in baie. Insa pe holul locuintei este obligatoriu sa avem ceva rosu, ceea ce prezinta o crestere a energiei si vizitatorul este aproape „autoinvitat“ sa intre.

Daca suntem adeptul combinarii stilului modern cu cel clasic, cu rosu tot nu dam gres, adica accesorizat corect obtinem un interior elegant, cald, protector, cu flori proaspete aducem prospetime si iluminam camera.

In cultura chineza, rosu luminos este considerat o culoare pozitiva, asociat cu noroc, fericire, in mod traditional si rochia miresei este rosie.

Sursa poze: http://www.furnishism.com/10-cool-red-room-design-inspirations/

http://hit-decor.net/kitchen-designs/a-red-and-black-kitchen-ideas-for-a-spectacular-interior/

 

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar