img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Accesorii / Ce lampa sa aleg pentru locuinta mea?

Ce lampa sa aleg pentru locuinta mea?

O lampa bine aleasa si asezata in camera poate schimba atmosfera. Lampa creaza o atmosfera placuta atunci cand este tratat cu grija. Prin urmare pentru a obtine efectul dorit in casa este important ca sa se defineasca stilul. Mai jos gasiti si cateva idei pentru o alegere buna.

Daca optam pentru o lampa de masa, trebuie sa stim ca acesta este excelent pentru amplasare in dormitoare, living si hol. Aceasta lampa de masa subtila aduce caldura si profunzime camerei in care este asezat.

lampa de podea
lampa de podea

Lampa de podea sau lampadarul este ideala pentru hol, camera de zi sau camere de studii. Magazinele sunt pline de astfel de tipuri de lampi, optati pentru o lampa de podea care sa sporeasca caldura in camera.

Lampa de birou este ideala atat pentru acasa cat si pentru birou. Asezat in pozitia corecta se poate citi cartea preferata, referate sau studia pentru un examen important intr-un mod foarte placut, fara insa a suprasolicita ochii.

Lampa – pentru stil si confort

lampa de perete
lampa de perete

Lampa de perete creaza o iluminare poate cea mai cuprinzatoare dintr-o casa. Nu este doar o sursa de lumina, ci reprezinta si un simbol al stilului persoanelor care locuiesc in casa. Emana lumina indirect si moale, care ajuta la relaxare. Se ofera in multe forme si marimi pentru a crea efecte diferite cu lumina, datorita acestui fapt trebuie luat in considerare ce fel de efect dorim sa obtinem in living. Dorim ca livingul sa arata mai mare, mai echilibrata, mai confortabila? Se opteaza pentru:

  1. Iluminare orientata spre tavan –creand o cale de lumina care atrage atentia in sus. Aceste lampi sunt perfecte pentru a face ca livingul sa arate mai mare decat este in realitate.
  2. Iluminare orientata in jos – ofera peretilor o iluminare excelenta, creand totodata si o atmosfera calda si confortabila.
  3. Iluminare tip lumanare – sunt menite sa ofera lumina minima, oferind camerei o ambianta intima. Mai mult functia lor principal este de estetica si decor, nefiind folosit ca si o sursa princxipala de lumina.

Despre folosirea lor putem spune ca sunt adecvati a fi amplasate in hol in zona scarilor sau chiar si in bai (pe fiecare parte a oglinzii din baie, astfel fata devine mai frumoasa, mai iluminata, eliminand umbrele –insa totul depinde de persoane care utilizeaza oglinda). Insa este esential sa se stie unde va fi plasat pe perete, determinand astfel dimensiunea corecta.

Ideile de lampi prezentate mai sus vin intr-o mare varietate de stiluri, culori, texturi si materiale.

Sursa poze: http://www.vangviet.com/pretty-deluxe-minimalist-living-room-interior-design/
http://www.vangviet.com/classic-superb-wall-lamps-for-living-room/
http://zeointerior.com/modern-lamps-design-with-trendy-styles.html/modern-interior

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar