img
Home / Dormitor / Ce culori de interior sa folosim si semnificatia lor

Ce culori de interior sa folosim si semnificatia lor

Culori de interior – cand vorbim despre renovarea locuintei in primul rand la acest lucru ne gandim. Alegerea culorilor este influentat de nevoile individuale, insa nu trebuie sa trecem cu vederea nici de semnificatia culorilor. Stim foarte bine, ca, culorile au un impact mare nu numai asupra peretilor, ci si asupra noastra, asupra corpului si sufletelor noastre, asa cum le vedem si simtim.

Culori de interior folosite in casa noastra au o mare importanta. Prin urmare nuantele dominante emana bucurie, tristete, caldura sau rigiditate. Culori de interior luminoase dau impresia de marire a spatiului, iar cele inchise optic reduc dimensiunea. Este recomandat ca, culorile de interior sa fie alese in functie de rolul camerei.


Dar ce culori de interior sa folosim: culori care se ne inspire  sau care sa ne binedispune intr-o dimineata ploioasa?

pano`flair superglanz_juparana11.Alb – puritate

Culoarea alb reprezinta simbolul inocentei si a puritatii. Are efect relaxant. Insa prea mult alb creeaza impresia de rece. In contrast cu alte culori inchise ofera prestigiu camerei.

2.Albastru –reducere stres

Cand vorbim de culoare albastru ne vine in minte apa marii, norile …insa trebuie stiut ca, albastru este o culoare rece. Reduce stresul, calmeaza, este racoritor, ne inspira si nu intamplator mareste spatiul. In deosebi este recomandat  a fi utilizat in dormitoare si bai.

3.Galben – panouri-total-wood-v130-M710energie

Culoarea stralucita a soarelui ne binedispune pe toti. Ne stimuleaza in activitatea intelectuala si este culoarea de decor ideal pentru camera de invatat, bucatarie, dar este potrivit si in camera de copii.  Portocaliu: este o culoare de interior energetic, plin de viata. Amestecul culorilor de galben si rosu iti creste pofta de apetit, din acest motiv este recomandat a fi utilizat atat in bucatarie cat si in dormitor.

4.Maro – calm

Maro este culoarea pamantului, iar diferitele nuante ale ei au efect de calmare si racoare.  Este creatorul comoditatii si a simplitatii.

5.Negru – efecte negative

Ne place sa purtam negru, fiecare femeie are in dulap macar o rochie neagra. Insa la alegerea de culori de interior pereti trebuie sa avem grija cum l-e folosim, deoarece emana afectiuni negative.

panouri-total-design-rusty sand panel-M1446.Rosu –incredere

Majoritatea dintre noi, femeile, preferam culoarea rosie, fie ca vorbim despre haine, lac de unghii sau masina. La vederea  acestei culori numarul de puls se ridica, inima incepe sa bata mai repede. Rosu ne ofera o senzatie de incredere. Este o culoare energica, pasionala. Daca ne decidem sa o folosim ca si culoare interior vom crea dintr-un spatiu rece o atmosfera calda. Nu este recomandat in camera de odihna, dar in sufragerii se potriveste perfect.

 

LW-color white-livingroom7.Verde – natura

Culoarea naturii umple cu viata  si cel mai intunecat colt al casei. Este o culoare relaxanta, calma si care ne ajuta la incarcarea bateriilor. Este foarte practic in dormitor, deoarece inlatura insomnia.

8.Violet / Lila – respect si mister

Este obtinut prin combinarea culorilor de albastru cu rosu. Este un bun analgezic, dar si emana senzatia de creativitate precum  ne ajuta si in concentrare. Aceasta culoare reflecta atat respect cat si mister.

Tu ce culori de interior ai folosit? Argumenteaza-mi, te rog, de ce ai ales acele culori? In functie de ce ai ales culorile?

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar