img
Home / CONSTRUCTII CASE ARHITECTURA / Case din pamant: economisirea de energie ca un concept total

Case din pamant: economisirea de energie ca un concept total

 

Ati auzit de asa ceva? Din ce in ce mai multi oameni atunci cand vor sa isi indeplineasca visul cu privire la casa opteaza pentru construirea de case din pamant. Conceptul din spatele acestei idei este pe cat de simplu pe atat este de convingator: traiul in armonie cu natura.

Chiar daca aceste case din pamant cu formele lor unduite au la prima vedere mai degraba un aspect futurist, ele se bucura de o apreciere din ce in ce mai mare, datorita ideii de a locui ca un harciog modern in interiorul unei movilite. De fapt ideea nu este complet noua, deoarece mai exista si astazi indieni in America de Nord care traiesc si muncesc in astfel de locuri.

Unul dintre cei mai cunoscuti arhitecti ai unor astfel de case este elvetianul Peter Vetsch. Nenumaratele case din pamant finalizate de el, precum si un numar mare de proiecte aflate in derulare dovedesc succesul acestor concepte. Pe pagina sa de web  se regasesc pe langa o multitudine de fotografii si inregistrari video si foarte multe informatii cu privire la avantajele acestor case.

Foto Peter Vetsch dietikon0
Foto Peter Vetsch dietikon0

Datorita modului de construire prin utilizarea betonului prin injectie, creativitatea nu are limite fiecare casa fiind un unicat. Casele sunt acoperite pana la 3 m cu pamant, iar pe movilita aparuta sunt cultivate plante in functie de punctele cardinale. Izolatia astfel rezultata scade consumul normal de energie al unei astfel de case din pamant cu peste 50%. Pentru utilizarea optima a energiei si a luminii zilei se instaleaza cupole si suprafete mari de geamuri. Locuitorii apreciaza individualitatea, iar in casele din pamant pot fi puse in aplicare cele mai originale dorinte.

Ce parere aveti? Ar fi o casa potrivita pentru Dvs? Vizionati clipurile proiectelor arhitectului Peter Vetsch si scrieti-ne parerea Dvs. (http://www.erdhaus.ch/videos/GreatExpectations.mov).

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar