img
Home / CONSTRUCTII CASE ARHITECTURA / Case din lemn – in deplin trend!

Case din lemn – in deplin trend!

A locui in armonie cu natura este tot mai la moda. Multele avantaje ale lemnului fac ca constructorii sa opteze tot mai mult pentru case din lemn. Multe aspecte sunt in favoarea acestui tip de casa. Deoarece lemnul este ecologic mai ales la tratare cat si la prelucrare. In plus este si reciclabil. Datorita stocarii mari de oxigen si izolarii termice foarte bune o casa de lemn ajuta la mentinerea scazuta a costurilor de energie. Un alt avantaj este durata de constructie foarte scurta, cauzata de timpii de uscare. Datorita greutatii relativ mici lemnul poate fi prelucrat usor si rapid, astfel se pot realiza chiar cerinte extraordinare si subtilitati arhitecturale. Prin efectul electrostatic al lemnului, continutul prafului este foarte redus in spatiul de locuit. Acest lucru ofera conditii de viata mai sanatoase.

Tipuri de baza de case din lemn

Nu toate casele din lemn sunt la fel. Exista diferente intre ele. De enumerat ar fi: casa din grinzi, casa din cherestea, casa din lemn masiv si casa din lemn finit. La casele din lemn sunt preferate diferite metode de constructii: pe cadru, pe schelet sau pe grinda cu zabrele.

Holzhäuser@mueritz
Holzhäuser@mueritz

Diferitele metode de constructie au avantajele si dezavantajele lor. La casele din lemn pe constructie din grinzi, rosturile trebuie sa fie foarte bine etansate pentru a preveni crapaturile. Casele din lemn masiv sunt la fel de scumpe ca cele din lemn finit, dar spatiul interior nu este restrictionat. In cazul caselor din lemn finit sunt folosite panouri prefabricate din lemn. Acestea reduc prin latimea lor marimea camerei, dar permit o constructie rapida cu o izolatie termica continua. Metoda de constructie pe schelet are avantajul ca aspectul poate fi modificat ulterior in orice moment.

Dezavantajele caselor din lemn.

La unele tipuri de case din lemn dorinta de modificari ulterioare poate deveni o problema, deoarece au fost construite din componente prefabricate. De aceea, in acest caz planul casei trebuie foarte bine gandit. Extinderi si imbunatatiri sunt de obicei usor de realizat, in cazul in care statica o permite.

Atunci cand se lucreaza cu un lemn insuficient de uscat, prin greutatea tavanului si acoperisului, se poate ajunge la o contractare ulterioara. Aceasta problema se observa mai ales la casele din grinzi de lemn. Um lemn suficient de uscat nu creaza nici un fel de probleme.

Protectia impotriva incendiului al caselor din lemn.

Contrar credintei populare, casele din lemn nu sunt mai predispuse la incendii decat alte tipuri de cladiri. Ele rezista mai mult timp unui incendiu, pentru ca lemnul arde mai lent si previzibil. In timp ce alte materiale devin instabile la temperaturi relativ scazute, lemnul rezista fara problema la temperaturi de peste 200°C. Lemnul consta dintr-o multime de celule al caror pereti sunt realizati din celuloza, lignin si polioze, prin urmare, se aprinde foarte greu. De asemenea, lemnul are o conductivitate termica foarte redusa. Cand lemnul se aprinde, emite vapori de apa si un strat de carbon se formeaza pe suprafata de lemn. Acesta are un efect izolator si impiedica ca mai mult oxigen sa patrunda in interiorul lemnului.

Datorita proprietatilor fizice ale lemnului, o casa din lemn este de fapt foarte rezistenta la foc, prin urmare, are o rezistenta la foc de pana la 60 de minute.

Avantajele caselor din lemn.

Holzhaus in gross@stiefkind
Holzhaus in gross@stiefkind

Locuitul in case din lemn are nenumarate avantaje. Nu numai aspectele ecologice si de sanatate sunt convingatoare. Versatilitatea lemnului este un plus important in domeniul constructiilor, deoarece cu el si constructori extravaganti ajung la costurile dorite. Ambianta moderna si sofisticata este asociata cu o linie globala armonioasa. Toate stilurile se pot realiza cu usurinta, deci se pot indeplini orice dorinte de locuit.

Poza articol Flickr: DAVINCI_FACHWERKHAUS_16@DAVINCI Haus

 

 

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar