img
Home / PARCHET LAMINAT | PARDOSELI / Care este diferenta dintre laminat si parchet din lemn masiv?

Care este diferenta dintre laminat si parchet din lemn masiv?

Atunci cand construiti, cumparati sau renovati o casa, pardoseala este printre cele mai discutate subiecte pentru ca ea trebuie sa fie alegerea perfecta pentru un timp indelungat. In momentul cand optam pentru o pardoseala noua din lemn trebuie in primul rand sa facem o alegere. Care este pardoseala pe care ne o dorim cu adevarat sau care este diferenta dintre aceste pardoseli?  Fiindca atunci cand alegi o pardoseala, te intalnesti foarte des cu comparatia intre parchetul laminat si cel din lemn masiv.

Parchetul din lemn masiv insufleteste aspectul fiecarei incaperi datorita efectului sau natural. Este nobil si elegant. Totodata se pot simti structurile sale naturale si caldura care o radiaza. Fara indoiala, un parchet din lemn masiv este mai putin sensibil la influente externe mecanice. Zgarieturi sau pete se pot inlatura prin slefuire, iar parchetul masiv este iarasi ca nou.

SC Corcho Mures SRL
SC Corcho Mures SRL

In ciuda rezistentei sale, parchetul din lemn masiv este foarte sensibil la apa si umiditate. Curatirea trebuie facuta doar umeda. Parchetul din lemn masiv se regaseste doar in cateva decoruri, necesita foarte mult timp la montare, lacuire si uscare. Deoarece lemnul lucreaza in timp pot aparea rosturi intre placi. Iar cel mai mare dezavantaj este pretul parchetului din lemn masiv.

Parchetul laminat este cea mai apreciata pardoseala in Europa Occidentala. Cu o multime de decoruri care imita lemnul si in plus cu optiuni nenumarate de design, cum ar fi piatra, gresia sau chiar decoruri unicolore, parchetul laminat este in topul preferintelor a tot mai multor oameni in ceea ce priveste pardoseala. Laminatul se poate monta foarte usor si rapid, fara adezivi. Datorita sistemului click se monteaza chiar si fara personal calificat. Laminatul este potrivit pentru incalzirea in pardoseala, necesita intretinere scazuta, iar pretul este foarte accesibil. Un dezavantaj al parchetului laminat este rezistenta foarte scazuta la umiditate. Dar in acest sens s-a creeat laminatul din PVC, care este adecvat spatiilor umede (baie, bucatarie).

superglanz extra sensitive_colour red
superglanz extra sensitive_colour red

Intre parchetul laminat si cel din lemn masiv exista o diferenta de pret: parchetul laminat se poate achizitiona la preturi care variaza intre 5-15 euro/mp, iar cel din lemn masiv la preturi intre 15-150 euro/mp.

In concluzie, cine doreste o pardoseala cu costuri mici, usor de montat si intertinut, cu o gama larga de decoruri, foarte aproape de cele din lemn masiv, face cu parchetul laminat alegerea perfecta.

Daca preferati o pardoseala din lemn masiv si sunteti dispusi sa cheltuiti mai mult, atunci achizitionarea unui parchet din lemn masiv ar fi varianta optima.

Decizia este in mainile dvs.! Pentru mai multe informatii legate de pardoseli (rezidentiale sau industriale)sau alte materiale pentru amenajari interioare speciale nu ezitati sa ne contactati!

 

Poza articol: SC Corcho Mures SRL

 

 

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar