img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Caracteristicile design-ului high-tech

Caracteristicile design-ului high-tech

Ca in orice domeniu, stilurile de amenajare interioara se dezvolta continuu, in functie de nevoile si de personalitatile publicului-tinta. Daca acum cativa ani erau la moda alte stiluri, acum locul lor a fost substituit de altele pline de dinamism. Un stil de amenajare interioara la moda este cel high-tech, ce imbina eficient o estetica inovativa, complexa si pune accent pe unicitate.

Daca alegeti acest stil de amenajare este bine sa stiti si modul in care relationeaza un obiect cu altul. Printre elementele specifice putem mentiona tavanele false, balustradele, suporturile confectionate din metal, peretii colorati din sticla.

 

Design si forme

Design-ul specific stilului high-tech este caracterizat de forme nonconformiste, pline de inovativitate si complexitate. In acest stil se renunta de cele mai multe ori la formele simple precum dreptunghi, patrat, cerc si se opteaza pentru altele mai abstracte.

 

stil design high-tech
stil design high-tech

Mobilierul si iluminatul

Mobilarea unei incaperi in stil high-tech se poate realiza cu ajutorul unor piese cu forme geometrice complexe, in culori neutre sau monocromatice (alb, gri, negru). Puteti sa creati si efectul de pata de culoare prin introducerea unei piese mai colorate, care se potriveste foarte bine cu acest stil.

De exemplu, varuiti peretii in alb si alegeti o canapea rosie sau albastru electric pentru a scoate in evidenta mai bine camera. Iluminatul este un alt element important in acest design si puteti uita de lustre clasice, aplice de bronz sau fier forjat, cu sau fara abajur. Cele mai des folosite obiecte de iluminat sunt spoturile si corpurile asimetrice neconventionale, cu led sau becuri halogen.

 

Accesorii

Printre detaliile de stil pe care le puteti adauga in casa dvs. se numara covoarele cu fibre lungi, in culori cat mai simple, insa cu forme cat mai neobisnuite. Un acvariu de mari dimensiuni este o alta idee deosebita, care se incadreaza perfect in acest stil. Alte decoratiuni potrivite pentru high-tech pot fi vazele, ramele foto si alte obiecte cu forme neconventionale.

Sursa poze:  http://www.interiorholic.com/rooms/kitchens/hi-tech-kitchen-designs/

http://heimanhomes.com/wp-content/uploads/2013/01/Hi-tech-style-interior-design.jpg

Ce parere aveti despre acest design?

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar