img
Home / MOBILA DE LUX / DESIGN INTERIOARE / Capitala mondiala a design-ului 2012: Helsinki

Capitala mondiala a design-ului 2012: Helsinki

 

Comitetul international competent a declarat capitala Finlandei drept capitala mondiala a design-ului pentru anul 2012. Dupa orasele predecesoare Turin si Seoul este onorat cu acest titlu orasul din nordul Europei. Motto-ul pentru toate evenimentele de-a lungul anului este „Open Helsinki“.

Helsinki este incontestabil centrul politic, economic si cultural al Finlandei. Orasul de la Marea Baltica nu este necunoscut pe scena design-ului. Aici designul se simte si se vede peste tot. In nordul Europei totul este in ton: vesela din Arabia, paharele din Littala sau textilele din Marimekko. Desi mai putin cunoscut pentru noi, Finlanda detine o veche traditie in domeniul designului.

Inspirate din formele si culorile unice ale naturii din Finlanda, obiectele de design conving in permanenta prin stilul clar. Obiectele si textilele, formele amintesc practic in permanenta de legatura finlandezilor cu natura.

Cartierul cel mai modern de locuinte si afaceri, „Art and Design City Arabainranta“ reprezinta punctul de imbinare a multor idei si ofera o infrastructura corespunzatoare pentru un design creativ. Se construieste in permanenta in acest teritoriu al Helsinki, oferind pentru viitor posibilitati pentru 10.000 de locuitori, 8.000 locuri de munca si 6.000 locuri de studii. Titlul „Capitala designului 2012“ acorda tarii sansa de a prezenta, in intreaga lume, capitala Helsinki ca o locatie pulsanta, colorata si creativa in domeniul designului. Cine este interesat de evenimentele ce vor avea loc, poate gasi informatii in limba engleza pe: http://www.wdc2012helsinki.fi/

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar