img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Auriul in amenajarile interioare

Auriul in amenajarile interioare

Auriul este cunoscut ca fiind culoarea simbolica a avutiei si a bogatiei. Specifica palatelor regale, a edificiilor culturale sau a locasurilor religioase, auriul era intalnit atat in decoratiunile din incaperi, dar si in finisajele peretilor. Astazi, auriul a capat o simbolistica diferita, fiind asociat de multe ori cu stilul de amenajare oriental. Utilizat intr-un mod echilibrat, fara exagerari, auriul in amenajarile interioare poate scoate in evidenta intr-un mod elegant o incapere sau ii poate aduce un plus de stil.

Auriu pentru Feng Shui

auriul in amenajarile interioare
auriul in amenajarile interioare

In lumea occidentala, Feng Shui-ul a devenit ca un mod de viata, dar si ca o sursa de inspiratie pentru amenajarea si decorarea unei locuinte. Aceasta arta a decorului interior a adus accesorii si nuante speciale in casa, printre care si culoarea auriu. Asiaticii recomanda folosirea auriului in casa ca pe o culoare a prosperitatii. Orice accesoriu sau decoratiune Feng Shui in aceasta culoare este considerata a fi purtatoare de noroc. Printre cele mai des folosite elemente se numara mobilierul cu auriu, finisajele aurii pentru pereti, statui Budha sau alte accesorii prospere.

Culoarea auriu pentru interioare moderne

Auriul poate fi folosit in orice interior modern, dar in mica proportie si doar ornamental. Fiind o culoare destul de puternica, folosita in mod exagerat ofera senzatia de apasare si creeaza impresia de kitsch.

baie aurie
baie aurie

Auriul pentru elementele metalice, fie ca e vorba de un obiect decorativ sau de tevile de robinet dintr-o baie eleganta sunt si ele acceptate, dar in conditiile in care se armonizeaza cu stilul general. Nuanta poate fi adaugata cu succes si cand vine vorba de stucaturi aurii, placari cu faianta aurie, tapete aurii, perdele sau alte accesorii.

Folosita ca o culoare a prosperitatii in arta Feng Shui sau ca accent elegant in stilul oriental, auriul devine o nuanta eleganta si plina de stil. Oricat de de luxos, auriul general pare exagerat, devine apasator si inconfortabil. Recomandarea noastra este sa pastrati echilibrul in toate si sa optati pentru aceasta nuanta doar daca este potrivita stilului de amenajare al locuintei.

Sursa poze: http://sketch42blog.com/wp-content/uploads/2010/02/idbed100.JPG.jpeg

http://sketch42blog.com/wp-content/uploads/2010/02/gold-tile-1.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-mBjXuqbrxUk/UBlc57zrk9I/AAAAAAAAAyo/pInzPvz0OgQ/s1600/luxurious-bedrooms-design-with-golden-bedroom-concept-1.jpg

 

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar