img
Home / CONSTRUCTII CASE ARHITECTURA / Aplicatie…spre istorie!

Aplicatie…spre istorie!

Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice C.A. din Romania impreuna cu Biroul sau de Coordonare Biserici Fortificate a lansat o aplicatie pentru iPhone – „Peisajul bisericilor fortificate din Transilvania”.

De-a lungul istoriei oamenii s-au confruntat cu diferite momente neplacute, datorita atacurilor sau invazilor inamice. Astfel s-au construit fortificatii, in special in jurul bisericilor. O biserica fortificata este o constructie speciala a unei biserici. O astfel de biserica fortificata era folosita atat ca lacas de cult de catre localnici, cat si ca un refugiu sau loc de aparare contra inamicilor. Biserica era inconjurata de ziduri si turnuri puternice.

In special in Transilvania, in zonele cu asezari sasesti (germane), exista mai bine de o suta de biserici fortificate, care au fost construite de locuitorii din acea vreme(sasii transilvaneni), ca o aparare impotriva invaziei turcilor si tatarilor. Ele s-au pastrat partial in stare foarte buna chiar pana in ziua de azi. Aceste biserici fortificate sunt situate intre raurile Tarnava Mare si Olt, in tara Barsei si in judetul Bistrita.

Pentru a gasi si vedea mai usor informatii despre bisericile fortificate din Transilvania, exista acum o noua aplicatie pentru iPhone, unica in Romania.

Aceasta aplicatie este o colectie de informatii si fotografii despre bisericile sasesti fortificate din Transilvania. Tot aici puteti afla pozitia bisericilor si distanta pana la localitatea unde se afla aceste biserici fortificate. Aplicatia este dezvoltata in trei limbi: germana, engleza si romana. In plus este si gratuita.

Birthälm
Birthälm

De laudat este faptul ca cineva isi da silinta si lucreaza pentru mentinerea in stare buna tuturor acestor biserici fortificate. Astfel de biserici fortificate sunt atractii turistice, iar noi toti avem de castigat din acest punct de vedere! Numai ceea ce se cunoaste, se poate proteja!

 

 

http://kirchenburgen.org/neu-app-kirchenburgenlandschaft-sie….
http://www.reabilitare.info/2012/05/10/the-middle-ages-app-s…

 

 

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar