img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Amenajari interioare si exterioare cu teracota

Amenajari interioare si exterioare cu teracota

Stiluri diferite de amenajare implica utilizarea de materiale si culori variate pentru a scoate in evidenta un anumit mesaj sau o simbolistica speciala a stilului. Teracota va poate ajuta sa oferiti un aspect rustic, dar si modern locuintei dvs., in functie de modul in care o folositi sau de camerele in care este inserata. Haideti sa vedem impreuna cateva idei pe care le puteti lua in considerare!

Ce este teracota?

Teracota se obtine din argila calcaroasa, arsa in cuptor la o temperatura de 900 grade Celsius. Datorita acestei temperaturi inalte, aceasta nu permite procesul de vitrificare, fiind mai fragila decat alte tipuri de placi tocmai din cauza temperaturii sau a socurilor mecanice.

teracota
teracota

La peste 900 grade Celsius, argilele arse devin rezistente la apa sau la variatii de temperatura. Totusi, placile de teracota brute au o sensibilitate mare si la umiditate din cauza faptului ca sunt poroase. Varianta bruta de teracota nu este recomandata in bucatarii, bai sau alte spatii cu o umiditate ridicata precum sere sau piscine. Teracota bruta nu se foloseste nici la exterior, in spatii expuse intemperiilor. Producatorii de placi de teracota au gasit totusi si variante pentru a o introduce in astfel de spatii: lacuirea sau impregnarea cu produse izolatoare.

Procesul de lacuire pastreaza culorile calde si variate ale teracotei, dar suprafata placilor devine mai lucioasa, fiind redusa porozitatea exterioara specifica. Totusi, daca nu tineti la aspectul natural oferit de aceasta caracteristica, puteti alege nuante precum crem, brun, roscat, bej sau brun. Sunt multe cazuri in care placile de teracota folosite pentru sobe sau seminee sunt lucioase, dar fara sa le fie afectate porozitatea.

Caracteristici si intrebuintari ale teracotei

Caracteristicile teracotei se refera in primul rand la materialul ecologic, natural, ce mentine o calitate buna a aerului si are o rezistenta mare la foc. De asemenea, teracota echilibreaza gradul de umiditate si temperatura, fiind si un bun izolant fonic.

Principalele modalitati de utilizare a teracotei se refera in special la sculpturi, vase decorative si muluri, fiind flexibila si maleabila. Caramizile de teracota sunt indicate pentru construirea sobelor si sunt disponibile in numeroase culori, forme si grosimi.

Sursa poze : http://2.bp.blogspot.com/_VTUIGuIGI8s/TBBdnqzVHkI/AAAAAAAAACo/yU8Bg5J-RNg/s1600/GK+Terra+1.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_yqsQcxWk4iw/SKXWg11JXtI/AAAAAAAABrU/nzQRuwKhaWA/s400/arsl04_vervoordt.jpg

 

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar