Home / MOBILA DE LUX / DESIGN INTERIOARE / Amenajari interioare cu mobilier din ratan
Amenajari interioare cu mobilier din ratan

Amenajari interioare cu mobilier din ratan

Ratanul este unul dintre cele mai versatile materiale naturale, care poate fi regasit in numeroase tipuri de mobilier. Acesta poate fi recunoscut datorita aspectului inedit sub forma de impletituri, realizate din palmier flexibil si rezistent.

Exista numeroase motive pentru care va recomandam sa apelati la acest material usor, care se integreaza cu succes in orice interior.

versatilitate in timp

versatilitate in timp

 

Ratan: material versatil in design interior

Ratanul este un material asemanator cu rachita, insa este mult mai rezistent si practic in amenajari interioare. Textura si culoarea materialului inspira naturalete si lejeritate, de aceea acesta poate fi adaptat mai multor stiluri de amenajare.

La prima vedere, pare ca s-ar potrivi unor interioare in stil clasic, colonial, insa versatilitatea sa poate reda un design interior modern. Pentru ca ratanul este un material simplu si usor, acesta se integreaza in mediile clasice. Textura si culoarea sa este in contrast puternic cu stilul de amenajare modern, cu note rafinate.

pat din ratan

pat din ratan

Mobilierul din ratan poate fi gasit in diferite forma si structuri, ideale fie pentru interioare, fie pentru spatii exterioare. Acesta este utilizat in exces in special ca si mobilier de gradina, cu masuta si scaune din ratan care ofera mediul perfect de relaxare in aer liber. In plus, materialul usor ofera confortul dorit in orice situatie.

 

Devazantaje mobilier din ratan

accesorii din ratan

accesorii din ratan

Principalul dezavantaj al acestui material este durata de viata scurta, mai ales in spatiile exterioare unde se degradeaza destul de repede. De asemenea, poate avea un aspect inestetic datorita fibrelor care se desfac. Insa trebuie sa stiti ca fibrele se pot reconditiona, prin achizitionarea unor materiale naturale care sa se asemene cu ratanul.

Un alt minus este intretinerea lor dificila. Daca apelati la acest tip de mobilier, trebuie sa fiti minutios in modul de ingrijire. Mobilierul trebuie aspirat periodic, iar golurile dintre fibre cu ajutorul unei perii mici. Puteti sterge mobilierul cu o lamaie imbibata in apa curata, care va ajuta materialul sa straluceasca. La final, clatiti cu un burete imbibat in apa.

 

Sursa poze: http://img.kudika.ro/images/article_pictures/slideshows/10793_2_6.jpg

http://www.pinterest.com/pin/144185625542777606/

http://www.pinterest.com/pin/217228381999775245/

http://www.pinterest.com/pin/196258496234203342/

About Rozina Fabian

Rozina Fabian lucreaza ca freelancer in copywriting&Social media. Hobby: publicitatea, voluntariatul, scrisul, poeziile si cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top