img
Home / GRADINI DE VIS IDEI | TERASE / Amenajarea balconului in functie de punctele cardinale

Amenajarea balconului in functie de punctele cardinale

Este bine sa avem balcon la locuinta. Mai ales persoanele care stau la oras au nevoie de balcon, sa fie repede la o usa distanta de aerul curat. Cu toate acestea designul adecvat al balconului este de multe ori destul de dificil. In primul rand avem in vedere functionalitatea si lasam creativitatea in urma.  Insa se poate si altfel.

Acest articol vine cu sfaturi  utile si de folos cu privire la modul in care un balcon obisnuit, gri, lipsit de culoare poate deveni o oaza de relaxare verde, sa fie atat practic cat si din punct de vedere estetic sa indeplineasca toate cerintele locuitorilor.

Sfaturi si trucuri pentru un balcon frumos

In cazul in care pardoseala balconului este uzat, aceasta poate fi inlocuit cu usurinta, chiar si de catre noi. De exemplu putem opta pentru iarba artificiala, podea din PVC, sau pur si simplu peste betonul gri asezam covor in culori viu colorate, in dungi, unicolore.

Daca avem la dispozitie un balcon mic putem opta pentru mobilier pliabil. Sa renuntam la recipientele uriase cu flori si sa alegem jardiniere si lazi pentru flori ce pot fi suspendate pe balustrada balconului.

Spoturile de lumina incorporate in podea furnizeaza o lumina indirect placuta.

Amenajarea balconului in functie de orientare

Amenajarea balconului depinde in mare masura de punctele cardinale. Alegerea mobilierului si a plantelor potrivite depinde in mare masura de orientarea balconului.

Balconul cu orientare spre est primeste primele raze ale soarelui. Aceasta se potriveste perfect persoanelor carora le place sa se trezeasca dimineata devreme, care isi consuma cu placere micul dejun si cana cu ceai / cafea la aer proaspat.  Asa ca este esential o masa practica cu scaune confortabile pentru a savura un mic dejun copios. Ca si plante sunt potrivite cele care se simt confortabili in semi-umbra, de exemplu petuniile sau fucsia.

Balconul cu orientare spre sud mai pe toata durata zilei este insorita. Asa ca acest loc este ideal pentru plaja, deci nu poate lipsi un sezlong confortabil. Daca soarele devine extrem de puternic optati pentru amplasare de umbrele, copertine. Cand alegem plantele sa fim atenti, sa alegem plante care rezista la soare din abundenta. Optiune amintim plantele mediteraneene (lavanda, leander, etc.). Insa sa nu uitam ca aceste plante au nevoie de multa apa pentru o crestere si dezvoltare armonioasa.

Balconul cu orientare spre vest este iubita mai ales de persoanele care lucreaza mult si la sfarsitul zilei doresc sa mai savureze putin din caldura soarelui. Se recomanda asezarea de mobilier confortabil si de ce nu o masa pliabila pentru o cina romantica, placuta. Legat de plante se aleg plante care prefera semi-umbra.

Balconul cu orientare spre nord este dintre toate cele 4 cel mai putin preferat, deoarece aici rareori isi arata soarele prezenta. La alegerea mobilierului sa fim atenti la calitate precum si la robustetea lor, deoarece nu primeste multa soare daca se uda (ploaie) se usuca mult mai lent. Alegeti plante care iubesc umbra, in special ferigi si diferite ierburi.

Balconul Dvs. in care dintre cele 4 categorii enumerate mai sus intra? Cum amenajati balconul?

Surs poze: http://www.avso.org/interior-design-ideas/19-original-ideas-for-a-cozy-balcony

 

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar