img
Home / Dormitor / Amenajare dormitor – ordine, armonie, succes

Amenajare dormitor – ordine, armonie, succes

Formele, materialele si armonia culorilor vor aparea pe elementele  din dormitor. Este deosebit de important sa acordam mare atentie amenajarii dormitorului, deoarece o treime din viata ne petrecem in dormitor.  Lumina din cursul zilei, aerisirea adecvata precum si  culorile bine alese in dormitor ne ofera  starea de buna dispozitie. Este recomandat sa evitam aglomerarea dormitorului.

amenajare dormitorLa determinarea locului dormitorului este important ca sa fie o parte linistita a casei , astfel ca odihna sa nu fie deranjata de agitatia zilei.  Pentru alegerea locului de amplasare a patului trebuie sa avem in vedere ca directiile sa ne fie favorabile. In dormitor un rol esential are amplasarea patului, ocupand astfel zona centrala.  Daca este posibil intr-o zona linistita, sigura si pasnica. Toti stim, ca nu este bine sa dorim in *curent*, din acest motiv sa evitam plasarea patului direct sub o fereastra. In cazul in care totusi este inevitabila, este recomandat proiectarea unui raft.

Este foarte bine daca in jurul patului ne putem plimba si avem aprox.60 cm ca si cale de acces. Sigur, sunt dormitoare unde nu putem respecta aceasta distanta si suntem aproape de radiator. In astfel de cazuri , sa acoperim radiatoarele prin lucrari de tamplarie. Este confortabil, insa nu este util daca usa de la baie se deschide direct in dormitor. Sa incercam sa nu amplasam patul langa peretele in care trec conductele de apa.


Amenajare dormitor – design placut – odihna placuta

Cu alegerea culorii peretilor, lenjeria de pat si amenajarea interioara potrivita cream armonie in dormitor. Cu flori taiate putem decora oricare parte a locuintei, insa si in dormitor putem crea o atmosfera  placuta. Important este ca florile sa fie mereu in apa proaspata.

amenajare dormitorPe langa dormitoarele mobilate in stil clasic acum predomina stilul minimalist, cu forme placute si linistite si lipsite de orice mediu de stimul de exces pentru un somn relaxant sau doar pentru un somn de dupa-amiaza scurta.

 

Ce aranjament preferi in dormitor? Cum arata dormitorul tau? Ce culoare pentru interioar ai ales? Asteptam cu nerabdare versiunea ta despre amenajari dormitoare.

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar