img
Home / Dormitor / Accente de rosu in dormitor

Accente de rosu in dormitor

Fiecare culoare si nuanta are o simbolistica diferita si transmite numeroase mesaje. De aceea, cromatica este un domeniu atat de vast, ce este analizat de specialisti si se aplica si in domeniul amenajarilor interioare. Modul in care alegem culorile sau in care le combinam spune multe despre personalitatea dvs.  Atunci cand doriti sa alegeti nuanta potrivita pentru camera este bine sa luati in considerare spatiul pe care il aveti la dispozitie, dar si stilul de amenajare.

 

Ce mesaj transmite culoarea rosu?

accente de rosu in dormitor
accente de rosu in dormitor

In cazul in care v-ati decis sa amenajati dormitorul in culoarea rosu atunci este bine sa stiti ce simbolistica are aceasta culoare si ce mesaj transmite. Rosul este considerata a fi culoarea pasiunii, a dragostei si a vietii, fiind potrivita in special pentru camere spatioase. Datorita faptului ca este o culoare foarte puternica si intensa, rosul oboseste daca este folosit in exces sau pe suprafete intinse.

Integrati accentele de rosu cu mare atentie in dormitor pentru a nu incarca incaperea. Din punct de vedere cromatic, aceasta culoare este potrivita in special in amenajarile monocrome deoarece reprezinta o pata de culoare ce anima incaperea si ofera un plus de energie decorului.

 

Pete de culoare in dormitor

Nuantele de rosu pot fi folosite cu succes in combinatii cu nuante neutre precum gri sau crem. Totusi, trebuie sa fiti atenti la tonurile de rosu deoarece nu toate sunt potrivite pentru dormitor. Intr-un interior clasic merg perfect tonurile linistite, in timp ce amenajarile nonconformiste ies in evidenta mai bine cu tonuri intense. Culoarea rosu poate fi adaugata in dormitor sub forma accentelor in primul rand prin accesorii sau decoratiuni.

accente de rosu in dormitor
accente de rosu in dormitor

O lenjerie de pat in culoarea pasiunii este o modalitate exceptionala de a va personaliza camera si a de a-i oferi un plus de caldura. Draperiile sau perdelele pot fi de asemenea decorate in culoarea rosu. Ferestrele vor arata minunat alaturi de materiale in nuante de rosu.

Optati pentru doua straturi de perdele: unul mai subtire din matase pentru a lasa lumina sa intre in camera si un al doilea set din brocart pentru zilele in care doriti sa leneviti pana tarziu. Pernele decorative, veiozele sau vazele sunt alte mici accesorii ce pot deveni accente de culoare frumoase in dormitorul dvs.

Daca aveti o camera spatioasa, puteti adauga un plus de culoare prin alegerea unui mobilier in culoarea rosu. Un dormitor mare va ofera posibilitatea de a jongla putin cu nuantele si va ofera o libertate mai mare de amenajare. Un dressing sau o biblioteca in nuanta rosu vor adauga un plus de eleganta incaperii.

Intr-un dormitor modern, un dressing cu usi glisante si materiale lucioase este tot ceea ce va trebuie. O comoda sau un fotoliu in stil clasic vor arata si ele bine intr-o nuanta mai inchisa de rosu.

Accentele de rosu pot fi adaugate in dormitor si sub forma unui tapet sau printr-un perete rosu. Cea mai buna combinatie este de rosu cu alb pentru ca albul echilibreaza si ofera un aspect chic. Nu decorati camera cu prea multe accente de rosu sau in combinatii prea puternice pentru a nu incarca si obosi.

Sursa poze:http://thelennoxx.zymichost.com/wp-content/uploads/Untitled-22.jpg

http://egyptiancottoncollection.com/beautiful-bedroom-designs-for-guys/2566/charalambous-andreas-red-bedroom_lg/

http://cdn.sheknows.com/filter/l/gallery/red_accent_wall_2.jpg

 

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar