img
Home / Pardoseala / 9 Sfaturi pentru a monta corect parchetul laminat

9 Sfaturi pentru a monta corect parchetul laminat

Parchetul laminat este pardoseala cea mai frecvent utilizata si cea mai apreciata pardoseala in amenajarea interioara a caselor sau apartamentelor in Europa Occidentala.

Parchetul laminat se poate monta foarte usor chiar si de persoane nespecializate dar trebuie urmati cativa pasi foarte importanti.

Pentru a veni in ajutorul dvs. mai jos va prezentam cateva sfaturi pentru a va ajuta sa montati corect parchetul laminat:

 1. Pentru a monta corect  parchetul laminat suprafata  trebuie sa fie plan, rigid si uscat (nu este neaparat nevoie de turnarea unei sape autonivelante ).

  img.1
  montare parchet laminat
 2. Parchetul laminat trebuie lasat in ambalajul original pana este scos pentru montaj si se depoziteaza orizontal pentru a se evita curbarea cel putin 48 de ore.
 3. Inainte de montaj se curata de praf (se aspireaza) suprafata.

  img.3
  montare parchet laminat
 4. Se monteaza folia spumata PEE sau izofloor uniform pe toata suprafata fara a se suprapune una peste cealalta, dupa care se lipesc intre ele cu banda adeziva.
 5. Montarea se va incepe de la un perete avand in vedere ca lungimea placii sa fie perpendicular pe peretele cu geamul .
 6. Montajul primului rand se incepe cu placa intreaga cu Nut-ul la perete, iar al 2 -lea rand se incepe cu bucata de parchet care s-a taiat de la ultima placa al primului rand.

  montare parchet laminat
  montare parchet laminat
 7. Nu se monteaza bucati de placi care au o lungime mai mica de 30 de centimetrii.
 8. Trebuie lasata intre perete si parchet o distanta de 7-15 mm pentru dilatatie, care  se face prin montarea unor distantiere. Acest spatiu nu va fi vizibil deoarece va fi acoperit de plinta.

  montare parchet laminat
  montare parchet laminat
 9. Plintele se monteaza numai dupa ce s-a montat pe toata suprafata camerei parchetul si sunt indepartate distantierele pentru dilatatie.

 

 

Dupa ce ati citit sfaturile noastre si daca le respectatati credem ca puteti face un montaj corect al parchetului laminat.

Va dorim spor la treaba!

 • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar