img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Bucatarie / 5 solutii de amenajare pentru o bucatarie mica

5 solutii de amenajare pentru o bucatarie mica

Pentru fiecare dintre noi, bucataria reprezinta un loc diferit: pentru unele persoane, locul unde se relaxeaza si gatesc cu placere, pentru altele un loc unde mananca in liniste sau poate in graba. In oricare dintre aceste situatii, ar fi bine sa utilizam fiecare spatiu din bucatarie in avantajul nostru, chiar daca acesta este mai mic. Asadar, o sa va prezentam cateva solutii de amenajare practice pentru bucatarii mai spatioase.

1.Folositi peretii pentru depozitare

amenajare bucatarieAceasta solutie este moderna si practica in special pentru bucatarii. Cu un mobilier incastrat pe perete sau diferite suporturi, beneficiem de un spatiu extra de depozitare si stocare a veselei si alimentelor. Utilizati si rafturi care sa va ajute sa va organizati mult mai bine spatiul in bucatarie. In plus, ne vor fi mereu la indemana atunci cand avem nevoie de ele.

 2.Alegeti culori deschise

Chiar daca nu dispuneti de un mobilier alb in bucatarie, optati pentru pereti in culoare alba, sau cat mai deschisi la culoare pentru a crea iluzia unui interior spatios. De asemenea, folositi diferite accesorii colorate, cum ar fi covor sauscaune pentru accentuarea albului din bucatarie. In cazul materialelor textile, va sfatuim sa alegeti perdele in tonuri cat mai deschise sau chiar transparente, pentru a lumina incaperea si implicit, pentru a crea iluzia unui spatiu marit.

 3.Integrati o insula practica in bucatarie

3Daca va doriti neaparat o insula in bucatarie, alegeti un model care sa prezinte spatii de stocare practice. De asemenea, pentru bucatarii moderne, o alta idee ar fi sa folositi insula si ca spatiu de servire a mesei. Astfel, veti economisi mai mult spatiu in bucatarie.

 4.Idee creativa pentru masa din bucatarie

In cazul in care dispuneti de o masa in bucatarie care incarca designul interior al bucatariei sau ati inghesuit-o in incapere, o solutie eficienta este sa folositi doar jumatate din suprafata mesei respective. Pentru a nu avea cheltuieli mari, puteti cumpara o masa de bucatarie vintage pe care mai apoi sa o reconditionati dupa bunul plac. Desigur, aceasta solutie este potrivita in cazul unei garsoniere sau al unui apartament in care locuiesc 2 persoane.

5.Integrati masa in mobilierul de bucatarie

4Locul unde luati masa nu este nevoie sa fie atat de mare, in special in cazul garsonierelor. Sfatul nostru este sa integrati masa in mobilierul de bucatarie. Aceasta solutie este ideala pentru optimizarea spatiului din bucatarie. Nu-i asa ca nu v-ati gandit la asta? Nu uitati sa apelati la sfatul unui specialist in domeniu.

Sursa poze:

http://www.decoist.com/2012-06-11/making-the-most-of-small-kitchens/

http://www.bhg.com/kitchen/small/our-favorite-small-kitchens-that-live-large/

http://www.bhg.com/kitchen/small/maximized-kitchen-footprint/#page=16

http://www.shelterness.com/10-ideas-to-make-a-table-a-part-of-kitchen-cabinets/

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar