img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Bucatarie / 5 solutii de amenajare pentru bucatarii mici

5 solutii de amenajare pentru bucatarii mici

Modalitatea de amenajare a unei bucatarii este importanta in orice tip de bucatarie, cu atat mai mult in situatia in care spatiul nu va permite versatilitate. Cu toate acestea, cu doar cateva solutii practice de amenajare puteti decora bucataria visata chiar si intr-un spatiu mic.

Haideti sa vedem care sunt cele 5 solutii de amenajare recomandate!

 

1. Dulapuri si rafturi deschise

Nu este recomandat sa optati pentru mobilier de bucatarie cu dulapuri cu usi sau cu rafturi inchise deoarece vor oferi iluzia unui spatiu inghesuit. Solutia cea mai eficienta este sa optti pentru un spatiu aerisit cu ajutorul unor rafturi simple sau dulapuri deschise. Vasele si tacamurile vor fi aranjate in acest caz cat mai organizat, pentru un mare plus estetic!

 

bucatarii mici
bucatarii mici

2. Bucatarii in nisa

In amenajari bucatarii tip nisa, spatiul de amenajare este mult mai bine delimitat si ofera un aspect vizual deosebit. Acestea pot fi amenajate in cazul in care aveti la dispozitie o incapare mai mare care poate fi impartita in mod practic in doua camere cu intrebuintari diferite. De asemenea, ele sunt de mare ajutor deoarece va vor ajuta sa economisiti spatiu in incapere.

 

3. Alegeti culori deschise

Intr-o bucatarie mica este bine sa utilizati culori de decor cat mai deschise pentru a mari vizual incaperea. Culorile pastelate sunt o idee excelenta, mai ales ca sunt in mare voga anul acesta.

 

bucatarii in alb
bucatarii in alb

4. Profitati de spatiul de pe perete

Peretele poate reprezenta un spatiu de depozitare extrem de practic, mai ales in cazul bucatariilor mici. Astfel, puteti amenaja pe perete rafturi de diferite lungimi pe care sa depozitati accesoriile din bucatarie. De asemenea, oalele si alte vase pot fi atarnate cu mandrie pe perete sau pe un accesoriu si vor fi mereu la indemana voastra in bucatarie.

 

accesorii in bucatarii
accesorii in bucatarii

5. Panou vertical in bucatarie

Backsplash este acel panou vertical care face corp comun cu blatul de bucatarie si impiedica caderea obiectelor in spatele mobilierului. Pentru o amenajare cat mai practica in bucatarie, alegerea unui panou vertical este indispensabila pentru a crea acel efect de culoare inedit.

Care dintre aceste solutii de amenajare in bucatarie va place mai mult? Daca aveti si alte idei de amenajare, va asteptam cu drag propunerea intr-un comentariu.

Sursa poze:

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/q71/s720x720/1381938_669420873069157_1544444509_n.jpg

http://indulgy.com/post/vaebFbJ5R1/lovely-white-kitchen-with-open-shelving-i-lov

http://www.sortrachen.com/hanging-pots-and-pans-for-decorating-your-kitchen/#

 

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar