img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / 5 idei de utilizare a unui perete fals

5 idei de utilizare a unui perete fals

Peretele fals este un material folosit in amenajarea unei case. In case moderne, peretele fals este folosit in diverse moduri, pentru a imbunatati o incapere sau a masca unele lipsuri. In acest articol, va oferim 5 situatii in care putem folosi peretele fals.

1.     Micsorarea unei camere

Unul dintre cele mai utilizate materiale in construirea unui perete fals este gisp carton (rigips). Acesta scade riscul de propagare a unui incendiu, este un bun izolator termic si este rezistent. Peretele fals din gips carton poate fi folosit in cazul in care aveti o incapere inalta si doriti sa o micsorati. Va sfatuim sa apelati la un specialist pentru a discuta dimensiunile necesare.

2.     Delimitarea unei incaperi

O alta situatie des intalnita, este nevoia unui perete despartitor intr-o incapere. Cu ajutorul unui perete fals, puteti delimita doua zone din interiorul casei, astfel incat sa obtineti de aspectul dorit. Poate fi vorba de delimitarea dintre bucatarie si living, biblioteca si living etc. De asemenea, peretele fals va ajuta sa obtineti un culoar pentru garderoba personala. Aceasta solutie ofera dormitorului un aspect creativ si modern.

3.     Amenajarea unui tavan cu sistem de lumini

Fie ca este vorba de bucatarie sau dormitor, amenajati pe tavan un perete fals simplu sau intr-o forma deosebita. Cu ajutorul sau, puteti decora un sistem de lumini care sa ofere un design interior modern si inedit incaperii respective.

4.     Mascarea tevilor din casa

De cele mai multe ori, peretele fals este utilizat pentru a acoperi zonele inestetice din casa. Aici este vorba de tevi, cabluri etc.

5.     Spatii creative

Peretele fals din gips carton mai poate fi folosit si la amenajarea unor spatii creative in casa. De exemplu, amenajarea unui dulap in perete sau amenajarea unui semineu.

Sursa foto: http://www.lushome.com/room-dividers-partition-walls-creating-functional-modern-interior-design/99943

http://pinterest.com/pin/52424783134236704/

http://pinterest.com/pin/10203536625818519/

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar