Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Bucatarie / 3 tendinte pentru anul 2014 in amenajarea bucatariei
3 tendinte pentru anul 2014 in amenajarea bucatariei

3 tendinte pentru anul 2014 in amenajarea bucatariei

Stilului de amenajare al bucatariei trebuie sa imbine mai multe calitati: sa fie functional, practic si estetic. De aceea, atunci cand alegeti stilul decorativ potrivit, este nevoie sa analizati cu atentie cele mai importante nevoie pe care le aveti, dar si spatiul avut la dispozitie. Daca v-ati propus ca in anul 2014 sa realizati niste modificari in amenajarea bucatariei, va putem dezvalui care sunt cele mai apreciate tendinte.

 

Blaturi din piatra naturala – tendinte

tendinte in bucatarie

tendinte in bucatarie

Blaturile din piatra naturala sunt pe piata de cativa ani, insa exista multe lume reticenta la calitatile lui si in prezent, de teama sa nu apara ciobituri in urma unei utilizari indelungate. Elegante si usor de intretinut, blaturile din piatra naturala sunt solutia excelenta pentru bucatarie in acest an! Daca este intretinut cu grija, acesta are o rezistenta foarte mare in timp si poate fi reimprospatat cu usurinta, printr-o simpla slefuire. Cele mai des folosite materiale pentru blaturile din piatra naturala sunt travertinul, granitul, ardezia si onixul.

Aragazul mixt

O alta tendinta in amenajarea bucatariilor in acest an se refera si la alegerea aragazului potrivit. In prezent, aragazurile nu mai sunt privite doar ca aparate de gatit, dar si ca element decorativ important care completeaza stilul de amenajare al bucatariei. In acest an, se va pune accentul pe aspectul aragazului, iar in tendinte vor fi aragazurile mixte, care folosesc atat gazul, cat si electricitatea.

electrocasnice ascunse in bucatarie

electrocasnice ascunse in bucatarie

In cazul aragazurilor mixte, plita functioneza pe gaz, iar cuptorul pe sistem electric. Datorita acestui sistem inovator, veti avea un control excelent asupra temperaturilor si a modului de preparare a mancarurilor.

 

Electrocasnice ascunse

Designerii au pregatit un nou trend in maximizarea spatiului din bucatarie: inlocuirea electrocasnicelor incorporate cu cele ascunse. Acest concept nu este relativ nou, fiind implementat deja in anumite stiluri de amenajare a bucatariilor, insa in acest an va prinde contur mult mai bine si va fi folosit din ce in ce mai mult.

Electrocasnicele ascunse sunt de fapt aparate incorporate in mobilier, iar latura lor vizibila are finisaj asemanator cu cel al mobilierului in care se afla. Astfel ca, atunci cand va uitati la ceea ce pare a fi o usa de dulap, veti fi surprinsi sa gasiti de fapt un frigider!

Sursa poze:  http://uktv.co.uk/images/standarditem/EX1/28120_EX1.jpg

http://bkshowplace.com/files/2014/01/2014-kitchen-trends-open-concept-kitchen.png

http://www.busyboo.com/wp-content/uploads/hidden-kitchen-bathroom-4.jpgAbout Zana Tonegaru

Pasionata de citit si scris, de tot ce inseamna Copywriting, Advertising, Marketing si Comunicare. Iubesc mirosul cartilor, muzica buna si serialele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top