img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / 10 idei de amenajare a unui apartament mic

10 idei de amenajare a unui apartament mic

Un apartament mic reprezinta o mare provocare de amenajare in designul interior, datorita spatiului restrans pe care il avem la dispozitie. Majoritatea dintre noi se regasesc in aceasta situatie, fiind de cele mai multe ori in pana de idei. Ideile prezentate sper sa va fie de mare folos si sa gasiti solutii rapide, cu costuri reduse, care sa va ajute in amenajare interioara a  apartamentului.

 

 • Folositi draperii lungi pentru ferestre

De obicei, intr-un apartament mic exista geamuri mici. Folositi draperii cat mai lungi pentru a crea iluzia unor geamuri mai mari, care sa mareasca vizual incaperea. De asemenea, indreptati-va atentia spre culori cat mai deschise si neutre, care sa nu incarce decorul camerei.

 

amenajare apartament mic
amenajare apartament mic
 • Apelati la oglinzi in amenajare

Folosirea oglinzilor va ajuta garantat in obtinerea unei incaperi mai mari. Alegeti oglinzi cu rame, de diferite dimensiuni si forme, care sa scoata din anonimat un perete alb si banal.

 

 • Renuntati la usile din camere

Fie ca este vorba de camara, debara sau pur si simplu spatiile inchise din perete, inlaturati usile pentru a mari incaperea respectiva. In plus, veti crea spatiu aditional pentru depozitare sau pentru alte intrebuintari, cum ar fi amenajare a unui birou.

 

 • Folositi-va de spatiul din incaperi

Daca luam exemplul unei masini de spalat, puteti economisi spatiu incorporand acest obiect electrocasnic in mobilierul de bucatarie. Iata o idee practica si eficienta, care salveaza apartamentele mici.

 

 • Crearea unei nise in perete

Nisa in perete este o idee creativa care ofera impresia unui spatiu marit in camera. Se poate utiliza in diverse scopuri, cum ar fi amenajarea unor rafturi, tablouri sau integrarea unui mobilier mic.

 

 • Alegeti un mobilier multifunctional

Mobilierul este necesar in orice incapere din apartament, insa incercati sa-l utilizati in mod inteligent. Exista mobiliere in comert care au mai multe intrebuintari si va vor ajuta sa economisiti suficient spatiu.

 

 • Luati in vedere obiectele de depozitare deschise

Exista optiuni numeroase in comert care va ofera posibilitatea de a achizitiona etajere sau diferite obiecte de depozitare practice pentru baie sau bucatarie. Unele dispun de roti, astfel incat pot fi deplasate cu usurinta dintr-un loc in altul al casei.

 

 • Paturi supraetajate in camera copiilor

In cazul in care dispuneti de o camera mica, o idee buna ar fi sa achizitionati un pat suprapus, care ajuta la economisirea spatiului din camera. Este o idee ideala in cazul in care aveti mai multi copii si camere putine in apartament.

 

amenajare apartament mic
amenajare apartament mic
 • Inlocuiti mobilierul cu etajere practice

Etajerele sunt practice si folositoare cu atat mai mult in apartamentele mici. Inlocuiti clasicul mobilierul de biblioteca cu etajere pe care puteti amenaja carti, diverse accesorii etc.

 

 • Apelati la culori deschise

O regula importanta pe care ar fi bine sa o luati in calcul daca aveti un apartament mic, este utilizarea culorilor deschise in amenajarea camerei. Acestea vor crea iluzia unei incaperi mai mari si mai luminoase. Culori deschise precum alb, bej, galben, gri etc.va ajuta sa obtineti efectul de marire, necesar unui apartament mic.

Sursa poze:

http://www.amazinginteriordesign.com/ikea-ideas-for-small-appartments/

http://furniture4world.blogspot.ro/2011/09/2012-ideas-for-storage-in-charming.html

http://www.atticmag.com/2011/10/hidden-laundry-spaces/

 • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar